home

De helft van de bonen in onze blend is afkomstig van koffieboeren uit Nicaragua die een eerlijke prijs voor hun bonen ontvangen. (H)eerlijke koffie met een mooi verhaal dus.

Met iedere zak koffie die je koopt, gaat er 50 cent naar een goed doel. Want groeien, doe je samen. En het leuke is: je mag zelf kiezen welk doel je wilt helpen.

Bij de aankoop van een doos koffie wordt je bestelling kosteloos verzonden. Liever eerst proeven? Bestel dan een proefpakket met twee zakken koffie naar keuze.


"Met de hulp van APAC heb ik de koffieplantage van mijn vader kunnen behouden en uit kunnen breiden. Ik voel mij verantwoordelijk voor de mensen die hier werken, dat ook zij hun families kunnen onderhouden."
Reynaldo
Kinderarts en eigenaar van een koffieplantage

Afkomstig van lokale koffieboeren

Onze Cafe Con Historia melange is een eerlijke koffie. De helft van de koffiebonen uit onze zakken is afkomstig van kleinschalige koffieboeren uit Nicaragua, ingekocht via coöperatie APAC. Deze coöperatie zorgt ervoor zorgt dat lokale boeren een eerlijk bedrag ontvangen voor hun bonen, zodat zij hun families kunnen onderhouden.

We hebben met eigen ogen gezien welk verschil wij samen maken voor de lokalen boeren in Nicaragua en zijn trots op onze samenwerking met APAC.

Koffieboer website

Cafe Con Historia assortiment

Empowering people!

Wij zijn van mening dat je elkaar nodig hebt om te groeien. Daarom gaat van iedere zak koffie die je koopt  50 cent naar één van de twee goede doelen die wij supporten. En het leuke is: je mag zelf een keuze maken! Door onze krachten te bundelen kunnen we ver weg en dichtbij verschil maken. 

Verkoop per doos: beter voor het milieu

Hoe lang doe je met een doos koffie?

Het liefst verkopen we onze koffie per doos (6 zakken van 500 gram). Deze manier van verpakken is beter voor het milieu: het scheelt ompakken naar kleinere dozen en er zijn minder vervoersbewegingen nodig om de koffie bij jou thuis te krijgen.

Op het eerste oog lijken zes zakken misschien wat veel, maar het is sneller op dan je denkt. Wanneer je met z’n tweeën acht koppen koffie per dag drinkt (gemiddeld drinkt een persoon vier kopjes per dag), is de doos in ongeveer anderhalve maand al leeg. Daarnaast zit de vers gebrande koffie in aluminiumvrije zakken verpakt met een luchtventiel om het langer vers te houden.

Natuurlijk snappen wij dat je de koffie wilt proeven voordat je een doos thuis hebt staan. Daarom kun je altijd beginnen met een proefpakket. Dan weet je daarna precies wat je in huis haalt.