Iedere zak koffie helpt!

Wij zijn van mening dat je elkaar nodig hebt om te groeien. Daarom gaat er per gekochte zak koffie gaat er 50 cent naar één van onderstaande doelen. En het leuke is: je mag zelf kiezen welk doel jij wilt helpen! 

Empowering farmers

In de koffie van Café con Historia wordt zoveel mogelijk koffie van de Nicaraguaanse coöperatie APAC verwerkt. Deze regionale coöperatie stimuleert ondernemerschap onder koffieboeren door hen de juiste begeleiding te bieden. Zo zijn de kleinschalige boeren in staat te bouwen aan een duurzame toekomt.

IMG_4069

Met de aankoop van een zak koffie ontvangen boeren een eerlijke prijs voor hun bonen. Ondanks dat, blijft het voor hen een uitdaging om hun bedrijf verder te ontwikkelen. Zo moeten Nicaraguaanse ondernemers bijvoorbeeld 25% rente betalen over leningen, waardoor het lastig en duur is om financiering te krijgen. Door het steunen van dit doel kunnen boeren via de coöperatie geld lenen, krijgen ze steun bij het vernieuwen van hun koffieplantages, leren ze meer over duurzaamheid en gaan ze aan de slag met de verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van hun koffiebonen. Met dit doel help jij lokale koffieboeren te empoweren in het verder ontwikkelen van hun bedrijf.

We werken voor dit doel samen met CGK.

Empowering farmers
10%

Stichting De Ark

Stichting De Ark is een leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. De Ark biedt mensen kleinschalige woonvoorzieningen en dagbesteding. De Ark Gouda is onderdeel van de internationale Ark federatie: deze federatie heeft meer dan 153 gemeenschappen in 38 landen. 

IMG_2587-2

Stichting De Ark zet zich in voor de medemens. Naast dagbesteding en woonvoorziening wil Stichting De Ark haar ‘huisgenoten’ iets nieuws bieden: sport toestellen voor buiten. Beweging is belangrijk en de toestellen zorgen ervoor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te sporten. De toestellen zijn een flinke investering en De Ark kan jouw steun goed gebruiken.

Help mee met het realiseren van de sporttoestellen!

De sporttoestellen voor buiten
6%

Deze doelen hebben we behaald!

Dankzij uw keuze voor Cafe Con Historia  konden we afgelopen tijd verschillende doelen afronden. Zo haalden we geld op voor stichting Tjeko, die playgrounds ontwikkelt en projecten gericht op spelend leren voor kinderen in Uganda. Ook kon Stichting De Ark een schommelstoel kopen voor de ‘huisgenoten’ in hun woon- en leefgemeenschap. 

Kinderen in Uganda spelend laten leren
100%
Schommelstoel stichting De Ark
100%